Som dagplejer vil du hver dag arbejde med de små børns trivsel, læring og udvikling. Det hele sker i dit hjemlige miljø, hvor du drager omsorg for en lille børnegruppe, og giver tid til det enkelte barn. Du vil have et tæt samarbejde med forældrene og være i dialog om barnets trivsel og udvikling.
Grundig oplæring i trygge rammer
Du vil som ny dagplejer gennemgå et kursusforløb om arbejdet som dagplejer. Du har mulighed for at tilegne dig viden, om børns trivsel og udvikling. Du vil ligeledes få et oplæringsforløb hos en af dine dagplejekolleger i ”føl-ordning” og arbejde sammen med en etableret dagplejer, så du bliver klædt på til opgaven. Derudover får du hjælp i praksis til opstart i eget hjem, så du kommer godt fra start. Din leder står til rådighed og vil være din tætte sparringspartner.
I dit job som dagplejer, vil du løbende få sparring med kolleger og leder og det er altid mulighed for at hente ideer og inspiration mellem kolleger.
Hvad indebærer jobbet som dagplejer?
At være dagplejer indebærer at man har fire børn i alderen 0-3 år – i dagpleje i eget hjem. Hjemmet skal være børnevenligt og der skal være plads til at indrette et attraktivt læringsmiljø.
Som dagplejer åbner du dit hjem for en lille børnegruppe og deres familier. En dagpleje tilrettelægger selv dagen med rutiner og genkendelighed, ved at skabe aktiviteter i børnehøjde med afsæt i børnenes udvikling og behov. Arbejdets indhold tager udgangspunkt i den styrkede pædagogiske læreplan.
Hvordan er dagplejen organiseret?
Hvert af de fire Bysamfund Kokkedal, Humlebæk, Fredensborg og Nivå har en områdeinstitution som samlet organiserer de kommunale dagtilbud, som kaldes Børnehusene + Bysamfundets navn. Overordnet ledes Børnehusene af en områdeleder og hvert dagtilbud har en daglig leder. AKT-lederen varetager Adfærd, Kontakt og Trivsels arbejdet i hele Bysamfundet
Dagpleje er organiseret i tilknytning til en områdeinstitution med et lokalt dagplejenetværk bestående af dagplejere og dagplejeleder, som du kan sparre med både fagligt og socialt. Dagplejeren har mulighed for sparring med områdets dagtilbud og AKT leder.
Samarbejde med andre dagplejere
Dagplejerne mødes fast 1 gang om ugen i legestuen, hvor der er pædagogiske aktiviteter på tværs og børnene møder børn fra de andre dagplejere. Legestuens indhold og opbygning tager udgangspunkt i børnenes aktuelle behov og kompetencer og er tilpasset gruppen og det enkelte barn. Aktiviteterne er en bred vifte inden for de 6 læreplanstemaer. Der planlægges pædagogiske forløb med mål, indhold og evaluering med fokus på at fremme et godt fællesskab og samarbejde på tværs.
Dagplejeren har børn fra de andre dagplejere i gæstedagpleje ved sygdom og ferier.
Har du en speciel interesse eller er du uddannet indenfor fx musik, kunst, science, natur og udeliv, idræt eller sprog, så har du mulighed for at sætte det i spil i din dagpleje. Lad dine særlige interesser blive en del af den daglige læring.
Eksempler på aktiviteter i en hverdag i dagplejen:
SPROG
Læse-lege med børnebøger og en sprogkuffert, hvor konkrete ting fra fortællingen kan bruges under læsning og senere i lege.
På ture i parker og skove indsamles ’beviser’ og spor fra børnenes tur i form af fotos og ting der indsamles som kan bruges bagefter i dialoger om turen.
Sanglege med fagter og rim og remser
KROP OG SANSER
Lege udenfor i sandkasser, gemmeleg i haven eller ture i fx områdets naturområder, løbe, klatre, rutsje, øve balance osv.
Børn bruger følesansen når de må røre ved fx malingen når de maler, maden når de spiser.
Pædagogiske aktiviteter i rutinerne – inddragelse af børnene
Børnene hjælper med at gøre klar, rydde op, de øver sig i selv at tage tøj på, de øver at kravle op og ned af deres stole og af stigen til puslebordet. De øver at smøre, skære ud, hælde op osv.
ROLLELEGE OG SAMARBEJDE
Leg i legekøkken, hvor de laver mad og leger med fx dukker, fælles malerier, lege som fx alle mine kyllinger, bjørnen sover osv.
KONSTRUKTION, KOORDINERING OG FINMOTORIK
Lego, puslespil, biler, magneter, duplo, store perler til de yngste samt tegning
Dagplejen i Kokkedal tlf.: 22 24 98 32
Dagplejen i Nivå tlf.: 21 67 59 62
Dagplejen i Fredensborg tlf.: 29 63 23 87