Børnekulturformidler

Børnekulturformidler til Fredensborg Bibliotekerne. Kan du skabe læselyst og begejstring for litteratur? Så kom og vær med hos os!

Brænder du for børnelitteratur og har du styr på de nyeste tendenser? Er du god til at tænke legende og engagerende undervisning og arrangementer ind i nye sammenhænge, der møder børn, hvor de er? Kan du skabe læselyst og sprogudvikling for indskolingsklasser og børnefamilier? Så har vi en ledig stilling som børnekulturformidler på Fredensborg Bibliotekerne. 

Vi arbejder målrettet med at skabe læselyst hos børn og bringe læsning i spil i forhold til børnenes livsverden. Det gør vi gennem inddragende og inspirerende tilbud til skoler og daginstitutioner og gennem tætte samarbejder med skoler, SFO’er, daginstitutioner og fritidslivet. 

Du bliver en del af et energisk og idérigt børnekulturteam på 6 personer. Som vores nye kollega vil du være med til at skabe, udvikle og afholde undervisning, workshops, arrangementer og projekter med børnelitteratur og -kultur som omdrejningspunkt. Det vil være en naturlig del af din hverdag at deltage aktivt i at igangsætte små og store projekter fra idé til gennemførsel.

I børneteamet har vi også fokus på at skabe aktiviteter og arrangementer i biblioteksrummet, som kan tiltrække familier med børn i alle aldre. 

Om dig: 

 • Du er uddannet cand.mag., lærer evt. med en overbygning, cand.scient.bibl., Bibliotekar DB eller lign.
 • Du har god kontakt til børn og formår at fange deres opmærksomhed samt får energi ved tanken om mødet med fx en livlig indskolingsklasse.
 • Du ser muligheder ift. hvad biblioteket som eksternt læringsmiljø kan bidrage med til børn i indskolingen
 • Du er opdateret på de nyeste tendenser indenfor børnelitteratur og -kultur og har de didaktiske redskaber til at skabe engagement, læselyst og sprogstimulering hos børn med vidt forskellige interesser. 
 • Du er udadvendt, initiativrig og trives godt i en hverdag på et bibliotek med mange forskellige borgere, kolleger og samarbejdspartnere og sætter en dyd i at yde godt værtskab og god service til vores lånere.
 • Du er både god til at samarbejde og til at arbejde selvstændigt.
 • Du er fleksibel og tager ansvar – både for egne opgaver og for de opgaver, som pludselig opstår. 

Arbejdsopgaver i stillingen som børnekulturformidler:

 • Planlægning og afvikling af skoletilbud på kommunens skoler, SFO’er og fritidstilbud, samt tilbud til kommunens daginstitutioner.
 • Udvikling af tiltag, der formidler læsning litteratur til i biblioteksrummet, på skoler og på vores forskellige platforme, hjemmeside, SoMe osv. 
 • Planlægning og afvikling af aktiviteter og arrangementer for børn og deres voksne enten biblioteksrummet, hos vores samarbejdspartnere eller i byrummet. 
 • Udlånsvagter med biblioteksbetjening af både børn og voksne i alle vores tre biblioteker i Fredensborg, Nivå, Humlebæk ca. 10 timer om ugen. 
 • Udvikling og vedligeholdelse af samarbejder med skoler, fritidstilbud og andre relevante samarbejdspartnere.

Om os: 

Fredensborg Bibliotekerne består af 3 biblioteker i henholdsvis Fredensborg, Humlebæk og Nivå. Vi har en særlig indsats med samarbejder omkring mini-biblioteker i alle kommunens SFO’er, som du også vil blive en del af. Som FNs verdensmålscertificeret bibliotek arbejder vi kontinuerligt med verdensmålene gennem samarbejder, netværk og arrangementer. Fredensborg Bibliotekerne er hele tiden i udvikling for at sikre kommunens borgere det mest værdigskabende bibliotekstilbud og oplever stigende udlåns- og besøgstal.

Løn og ansættelsesforhold

Stillingen er på 37 timer ugentligt (mulighed for 30 timer), og du vil have din gang på alle Fredensborg Kommunes biblioteker i Humlebæk, Fredensborg og Nivå, men med dagligt udgangspunkt på et af bibliotekerne. 

I forbindelse med arrangementer og betjening af bibliotekets brugere skal du være indstillet på vekslende arbejdstider. Ugentlig er der tale om 1-2 dage med en udlånsvagt til kl. 17 eller kl. 18 samt en udlånsvagt fra 9-13 eller arrangementsafvikling hver 3-4. lørdag. Vi har fleksible arbejdstider og mulighed for at arbejde hjemme og afspadsere efter aftale med nærmeste leder. 

Løn og ansættelse sker ifølge gældende overenskomst efter aftale med den forhandlingsberettigede organisation.

Ansøgningsfrist

Vi skal have din ansøgning med relevante bilag senest onsdag den 5. juni kl. 12.00.  

Samtaler forventes afholdt 1. samtalerunde den 7. juni og 2. samtalerunde den 12. juni. 

Tiltrædelse den 1. august 2024. 

Vil du vide mere om stillingen, så kontakt bibliotekschef Tania Schwartz på telefon 20802440 eller tasc@fredensborg.dk eller afdelingsleder for aktiviteter og samarbejder Charlotte Cécile Renard på telefon 21362871 eller chare@fredensborg.dk

Ansøg
Del i dit netværk Del på Facebook Del på X Del på LinkedIn Del på Google Plus Udskriv Tip en ven
Frist:
Kontaktperson:
Tania Schwartz Bibliotekschef 20802440
Stillingskategori: Kultur og fritid
Stillingstype: Fuldtid
Fredensborg Kommune
Egevangen 3 B, 2980 Kokkedal
tlf. +45 72 56 50 00
CVR 29188335
Powered by Emply